Puutarhamme kasvimaa

PUUTARHA

Herukat
Karviainen
Pensasmustikka
Vadelma

Kuukausimansikka
Mansikka

Lipstikka
Raparperi
Ruohosipuli
Rohtovirmajuuri
Tarharaunioyrtti
Kasvimaamme sijaitsee tontin reunalla takapihalla. Kasvimaalle on istutettu puna- ja mustaherukkapensaat, karviaiset, raparperi, vadelmat ja mansikat. Kuukausimansikat kasvavat perennapenkien reunustoilla sekä etu- että takapihalla. Lisäksi pensasmustikat on istutettu entisen hiekkalaatikon sisälle.

Tänä vuonna luovuin yrttialueesta, koska emme niitä juurikaan käyttäneet. Teimme tilalle mansikkamaan, johon istutettiin Polka, Hoyney, Kaunotar ja Senga sengana -lajikkeita.

Marjatuomipihlaja kuuluisi toisaalta tähän osioon sivujani, mutta emme ole vielä juurikaan hyödyntäneet sen satoa. Marjatuomipihlajan löydät Puut ja Pensaat -osiosta.

Kasvihuone:
Kasvihuone on noin 5 neliön kokoinen ja sen materiaali on kennomuovia. Siinä on yksi automaattisesti avautuva ikkuna. Sisätiloissa multa on laitettu U mallin mukaisesti ja keskuskäytävä on tehty betonilaatoista.

Olemme kasvattaneet kasvihuoneessa kirsikkatomaattia, vesimelonia ja kokeilleet esim. ananaskirsikkaa ja hunajamelonia. Kirssikkatomaatteja ja vesimelonia kasvatimme ensimmäisenä vuonna hyvin tuloksin ja toisena vuonna kokeilimme ananaskirsikkaa ja hunajamelonia huonoin tuloksin.

Viime vuonna otimme käyttöön kasvusäkit, koska rikkaruohot ovat jostakin kautta pääseet kasvihuoneen sisälle. Kasvatimme säkeissä kirsikkatomaattia ja vesimelonia. Kirsikkatomaatteja tuli hyvin ja vesimelonikin teki kolme melonia. Tarkoituksena on ehkä jatkossakin käyttää kasvusäkkejä, koska ne ovat helppohoitoisia.

Tänä vuonna emme kasvata kasvihuoneessa mitään, vaan tarkoitus olisi ottaa vanhat mullat pois (rikkakasveja). Sen jälkeen pääsen katsomaan miten tuo on perustettu ja tarviiko perustusta parantaa.
Päivitetty: 12.06.2006
Desing by Satu Väisänen, © Copyright Satu Väisänen