KÄSITYÖT

Virkkaus

KUVAGALLERIA

LINKIT
Virkkausta olen harrastanut käsityöharrastuksistani pisimpään. Olen tehnyt erilaisia liinoja,verhokappoja, tyynynpäälisiä ja villatakin. Osan virkkaustöistä olen tehnyt ohjeiden mukaan, mutta paljon olen tehnyt omasta päästä tai muokkaamalla valmiita ohjeita. Lankoina olen käyttänyt meseroitua puuvillaa ja kalalankaa.

Eniten olen virkannut ruutuvirkkaustyylillä, jossa työ muodostuu ruuduista. Virkkaustyyliltään se on ehkä helpoin ja nopein oppia. Ruutuvirkkausohjeet ovat myös helppo ymmärtää, koska ohje muodostuu ruutupiirroksesta ja lyhyestä sanallisesta kuvauksesta. Hankalinta ruutuvirkkauksessa on ehkä ruutujen lisäys rivin loppuun, mutta harjoittelulla senkin oppii.

Tällä hetkellä olen virkkaamassa tyynyliinaa ja lehden muotoisia pikkuliinoja. Olen yleensä aina tehnyt useampaa työtä yhtäaikaa, jotta tekeminen pysyy mielekkäänä ja näin en kyllästy virkkaamiseen. Tämä toisaalta hidastaa isojen töiden valmistumista, mutta se ei minua haittaa.

Kuvagalleria sivulla näet kuvia tekemistäni virkkauksista. Ohjeita virkkauksen tekemiseen en aio tämän tarkemmin kertoa, koska Viivin virkkausnetissä on todella hyvät ja selkeät ohjeet. Lisää virkkausaiheisia linkkejä löydät linkit-sivulta.
Päivitetty: 24.01.2007
Desing by Satu Väisänen, © Copyright Satu Väisänen